Soft Focus













l wore: Shirt Vintage From NJ, Shoes Vintage From Amsterdam, Bag Nylon flea market, Skirt Pepe Jeans gift from Sasha, Sunglasses Miss Sixty from 2008, Ring and Headband are H&M, Necklace real pearls

         Bila je nedelja i poslednja u aprilu mesecu.Centar je bio pun turista koji bude srecu u meni, jer su dosli da vide nas mali i na svoj nacin lep grad.Da li je Novi Sad zaista lep u ocima drugih ljudi, kada i ja mislim da ima zapusten izgled. Izgled koji tako lako moze da objasnjava njegov karakter.
         Steta sto ne postoji neki veliki ogrtac, pa da svaki glupi grafiti i natpis nicega mogu da sakrijem.Ne samo za turiste, nego i za normalne stanovnike, koji zele osigurati zastitu i bezbednost svakog neprocenjivog zida,  zgrade, kuce ili bilo kog objekta.
         Ja sam opet morala za lepu pozadinu u dvoristu crkve da se uslikam, da bi pastelni fokus dosao do izrazaja.Crkvene kapije su bile sirom otvorene, a zidovi cistog kolorita savrseno izbalansirani sa mojom pastelnom zamisli.Odmah je nacin izrazavanja postao vedriji, kao i bilo sta u zivotu ako nije umuljano, isprljano ili na bilo koji nacin uprskano.
         Tako i zid, ili bilo sta oko nas trazi paznju.Paznju, da znamo da se ophodimo i ponasamo u skladu sa ljudskosti.Svaki put kada u mojoj zemlji vidim nesto lepog i ocuvanog izgleda, ja pomislim da nije bilo ljudskog prisustva ovde. Za svaku novu fasadu ja se molim da potraje cista i lepih svezih boja.

You Might Also Like

27 коментара

  1. ta kosuljica me podseca na jill stuart, jako volim pastelno:)
    i ja sam neki dan pokusala da se slikam oko botanicke baste. mala mirna kaldrmisana ulica sa drvoredom. medjutim u svaki kadar mi je upao parkirani automobil, kontejner ili pudlicin wc. prezagadjenost prostora. sve slike potpuno neupotrbljive i blog tuguje i ceka :(

    ReplyDelete
  2. big big like za suknju i kosulju*

    ReplyDelete
  3. Vidiš, ja sam u jednom prolazu u Novom Sadu morala da slikam prelijepe grafite :). Volim taj gradić, čak sam u jednom trenutku pomislila da bih mogla tamo živjeti. Najbitnije je što su ljudi fenomenalni. Jedino bi mi komarci smetali, čudovišta mala. Vratila sam se sa modricama i čvorugama po nogama u Sarajevo :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno??Ja ne volim sto tako puno saraju, ali dobro grafti na neko zidu tako kod mosta Slobode su ok, ali ne fasadi u centru grada bas i nisu.Pogotovo ne volim natpise nicega po lepim fasadama.Novi Sad jako volim i kada da sam se ovde rodila, e toliko mi je drag i sve.

      Delete
  4. prelijepo izgledas,sviđa mi se košuljica ono baš :D

    ReplyDelete
  5. pravi vintage raj imaš na sebi :D predivnooooo!

    ReplyDelete
  6. Da ti ne komentarišem previše kombinaciju koja je kao uvijek preslatka i potpuno u tvom stilu želim da ti aplaudiram za tekst. Novi Sad i Vojvodina su mi oduvijek bili na listi destinacija za posjetiti tako da postovi ovakvog tipa kod mene pogađaju u "sridu" :)

    ReplyDelete
  7. bas si slatka, sve mi se svidja, torbica pogotovo :))

    ReplyDelete
  8. kakav spoj,sve je tako lagano i veselo a torbica mi je posebna <3

    ReplyDelete
  9. Suknju sam vec uzivo komentarisala :) Za grafite se slazem: to je poseban vid umetnosti koji aspolutno podrzavam, ali na pravi nacin i na pravom mestu. Vidim da ste ih uspesno izbegli u tu nedelju...

    ReplyDelete
  10. Odličan outfit, košuljica ti je predivnaaaaaa! Tako se sve fino stopilo, boje su divne, trendovski, a opet s tvojim osobnim pečatom. Bila sam u Novom Sadu prije dvije godine jer imamo tamo prijatelje, meni je baš bilo lijepo i sviđa mi se grad (i Cigani na Salašu 137). A što se grafita tiče, nije ni Zagreb bolji, tako da ti ja to više i ne primjećujem. Nastojim ne obraćati pažnju na primitivizam i predrasude iako se često s mužem pitam kako smo još uvijek tako zatucani, puni mržnje i td. On tvrdi da je to zbog kompleksa, ja se slažem se s njim. I nadamo se da će se nešto promijeniti...Ilina

    ReplyDelete
  11. Prelijepe fotografije. Ja iskreno mislim da je Novi Sad lijep grad i vise od toga. I nadam se da cu imati priliku posjetiti ga :D
    Suknjica ti je prelijepa :D

    ReplyDelete
  12. Beautiful skirt

    Would you like to follow each other?

    http://msofisticada.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  13. love your bag. you look gorgeous!!
    jasmine
    AdamAlexMommy

    ReplyDelete
  14. Wow kako si mi chic! :D Pre pre predivna mi je kosuljica a i suknjica isto! Slike su ti prekrasne, pozadina ide super uz outfit! A sto se grafita tice ni ja jih ne volim svukud po gradu, posebno ne neke glupe napise ali na nekim odredjenim mjestima tj. tunelima to mi se bas dopada, tako da sam cesto u potrazi za njima kad pravim outfit postove :)

    ReplyDelete
  15. very cool combination :)
    i really like the blouse :)

    maybe you will follow me <3
    girlslovefashion-sophie.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. thanks for following us! you have very inusual style, i like it
    xx

    ReplyDelete
  17. Predivne nijanse<3 Mnogo mi se svidja torbicaaaa:D

    ReplyDelete
  18. Slike su i vise nego kvalitetne! Volim ove vintage-like kombinacije, odlicne su!

    www.style-trigger.com

    ReplyDelete
  19. Great mixture :) I love it is kind of 80's :)

    ReplyDelete
  20. such a cute outfit! your pretty :) lets follow each other!

    http://preciouslovestyle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. Ti si nasha barbika. Volim tvoj stil, koshulja je predobra.

    ReplyDelete
  22. ma ne smetaju grafiti kada tako lepo nosis 80s pastele :)

    ReplyDelete
  23. Pretty pastels! They look especially nice in the sunlight. :)

    ReplyDelete
  24. Svideo mi se Novi Sad.. A ti si bas slatka

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.