Volání Podzimu





Astronomski sat



Neorenesansna zgrada Nacionalnog muzeja

Volání Podzimu iliti u našem prevodu poziv jeseni.Lepše vreme nisam mogla ni poželeti u Pragu.Bila sam sigurna da će biti mnogo hladnije, pa sam vukla puno tolih stvari koje mi nisu ni trebale.
Prag jedan ogromni biser ovoga dela Evrope.Imaju tako divan stari grad, koji odiše prostom čarolijom na davna vremena, koja, kada dođete u Prag, imate osećaj da ste poludili za njom, prosto te te lepote omame.
Zevirila bi u svaku staru kućicu, bilo toranj ili crkvu, ali to je nemoguće u boravku od četiri dana koja smo imali u Českoji i u Pragu.Prva naše poseta bila je još 2007., tako da smo tada videti i obišli veči deo ovog predivnoga grada.
Pored Karlovog mosta, koji ne može da se opiše rečima, jer ga toliko toga krasi, da ga ni bajke opisale ne bi.Hodajući njegovim krivudavim putem, možete videti prekrasne religijske figure koje ga krase, s jedne i druge strane.Galerija od 30. figura je postavljene počevši od 1683.godine.
Astronomski sat na starogradskoj većnici, ne samo što pokazuje tačno vreme, nego pokazuje i položaj drugih planeta u odnosu na Zemlju, te kretanje Meseca i Sunca kroz zodijak.Toranj je postavljen 1410., a sat tek 1572.godine.

Pelerine Lagami, Jeans Levi's, Boots KicKers From 2007, Sweater Divuded By H&M, Backpack Lovely Hand Made


You Might Also Like

5 коментара

  1. Divna mi je ova pelerina, a na dobrom provodu u Pragu vam baš zavidim!

    ReplyDelete
  2. Najdivniji grad, dobro si se izrazila - biser.
    Zanimljiv ogrtac, veoma mi se svidja.

    Milena

    ReplyDelete
  3. Wow! Slike su prekrasne! A ti tako urbano skockana!
    Divan je Prag i ja ga moram uskoro posetiti!
    Vidim da ste uzivali i to bas maksimalno :)
    Puse Taca - maco :***

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.