Rebel Heart Tour

















Nije glamurozna kao Confessions Tour, nije velika kao Sticky&Sweet, niti je tehnički najjača kao MDNA Tour, ali je od velikog srca za sva pobunjenička srca.
Koliko je Madonna velika govori da njeno prisustvo uvek uveliča ma bilo koja njena koncertna turneja da je u pitanju.Njena energija ne može da se pobedi niti nadjača, jer ona je prava mašina na sceni, pa koliko god da ima godina, ona kao da je i dalje sa 32. i njena meni omiljena The Blonde Ambition Tour iz 1990.godine.
Ovo jeste jedno skromnije izdanje Madonninog predstavljanje i promocije albuma, ali ja slabo imam zamerku, ako se uzme u obzir da je i dalje u živom izvođenju niko ne može nadmašiti, čak ni mlađe koleginice za koje ni ne znam da su na turneju.Madonna ko se god pojavi uvek ga zaseni, ma koliko god stara da bude ona je uvek tu u vrhu.
Zadivljujuča velika bina u obliku srca, kao istoimena turneja i sam naziv albuma, mora imati svoju simboliku i prisutnost.
Samurajsko ratno otvaranje Rebel Heart Tour-a je mnogo divno osmišljeno, a koreografija kao i uvek uopšte nije tako naivna, čak mislim da je u nekim momentima u opasnost, jer treba se provući kroz sve te mačeve, štitove, krstove, a Madonna igra sa njima.Madonna uvek mora da pokaže neku svoju akrobatsku veštinu na svakoj turneji.Leti u nebo kao leteća gejša, ili dubi na glavi, ili preskače vijaču kao mala devojčica, ili bosa hoda po užetu.Ko je pratio sve to, zna o kojim detaljima pričam i sa kojih je to turneja.
Kod Madonne sve uvek bude ispunjeno nekim znakovnim simbolima koji najverniji fanovi mogu da primete i protumače za šta su namenjeni ili čemu znače.
Možda mi je ipak negde najlepša kao madador, koji su kostimi izrađeni u Španiji.Madonna kao da nekako ne može da se otarasi svoga flameko običaja koji neguje još od La isla Bonita-e momenta, ali i to joj je oprošteno, jer ume sve da nosi, ponese i iznesa na svoj način.
Koketiranje sa seksom i časnim sestrama još jednom dublje podsmevanje iste posvečenosti katolicizmu, kao da negde i sama poznaje samo rasolo koje vlada u istoj, samo divno zapakovano i časno.
Madonnine poruke nemaju broja, jer sve su to kompozicije slobode govora i originalnosti.


Ph by me Taktata and David Firanj

Madonna concert in Praha Czech Republic, 7.11.2015

You Might Also Like

2 коментара

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.