One Me And U



Moje objave iz Osla kasne, pa sada već kada smo se vratili kući, imam puno više vremena za pisanja.
Ove fotografije su sve nastale u jednom danu, čak ih sve nisam uspela ni staviti u jedan post, jer vidim da je lokacija gde smo taj dan bili, bila puno različita, pa sam ih odvojila.

U Oslu negde oko 09h počinje dan, jutarni dan, čak sviče i u 09:30h, tako dokle se ustanemo, jedemo, znali smo kretati u grad čak i posle 12h, a noć već padne oko 16h.Tako da za slikanje ne preostaje puno vremene, pogotovo kada ste sa malim detetom koji traži svoj prostor za njegovim svakodnevnim aktivnostima. Iz kuće pravo u kolica, pa tramvajem do grada, pa onda duge šetnje, pa opet tramvaj do nekog drugog dela grada.

Možda sam od Osla očekivala više, ali moram priznati da je grad krasotica na svoj način. Skandinavski stil života, baš ume lepo da vas zamota u njegovu svakodnevnu modu. Oslo je i bio negde na mojoj listi gradova koji moraju da se obuđu u skorije vreme. Postoji u Oslu to nešto što je na njegov jedinstven način lepo.Gradska kuća izgleda kao iz ljutog socijalizma, ali opet te fasadne cigle su se uklopile uz njenu okolinu.Sve je jako mračno kada padne mrak, trgovi, bulevari, parkovi su građeni veliki, pa stvara dojam mračnine, uveće pogotovo. Svi nose mačije oči, da bi bili uočljiviji, tako da smo i mi kupili čuvena za mene prepoznatljiva uočavanja Osla. Mačije oči možete da vidite na deci, odraslima, sportistima, dečijim kolicima, svi imaju te narukvice, priveske raznih oblika koji vise ne vašoj garderobi za uočavanje u mraku. Baš čudno, neobično, i opet tako slatko i posebno!

Fotke su nastale kada idete glavnom ulico Karl Johans gate-om, pa ubrzo skrenete u bilo koju ulicu levo.Nas je jedna odvela na muzejski trg, koji je predivan.Nakon toga pešačite dole, do obala mora, gde nailazite na tvrđavu, luku pristanište, gradsku kuću.

3.12.2016.

Mislim da je dosta pisanja za večeras!

Ph By me  Taktata


You Might Also Like

1 коментара

  1. O Vićo srculence malo! Kako je on sladak dasa i kako samo uživa u Oslu! Taco slike su toliko krasne, da ne prestajem da ih gledam. Svidjaju mi se statue žena u svoj svojoj eleganciji i unikatnosti. Kućice su prekrasne. Puse dragi moji <3

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.