2222 METALSMIT PROJECT

        Mart mesec je ovde, a sa njim dolazi i Dan žena, a da bi odabrali originalan poklon, u moru istih, evo jednog predloga na mom blogu. Mada, ovaj predlog je večan i ne mora da bude isključivo baziran za 8. mart. U pitanju je nakit, koji je ručno pravljen, stvara jednu divnu delikatnu priču, koja je uz ovaj nakit i romantične prirode, a sam izgled nakita vas začara, ne samo na momente.

        Po samoj izradi se vidi koliko je Milica negovala svoj zanat, u pravom razumevanju slobode u samom izražaju, stilu, ali i stavu kod kojeg ne postoje granice. Svi ti linijski uvojci, zavijene linije, dvodimenzionalno izdanje na samim privescima, ili po neki minimalistički odgovor na današnji dosadan i monoton izgled, kojim su današnji stilovi okupani. Ona svoj nakit transformiše, i neće da balansira između trendova, iliti granica između starog, i novog zanata i stila.

        Meni su današni trendovi nerazumljivi, nedefinisani, dosadni, a već i predvidljivi. Želim jednostavno da prezentujem njen neprolazan stil u izradi ovog van vremenskog nakita, koji šalje poruku slobode, ljubavi i umeća. Ta dobina koja je u izboru delikatnog nakita baš nedostajala. Živeo 2222 Metalsmit Project Forever!!!

U vremenu u kom živimo, roba je dostupna na svakom koraku. Šta god da Vam je potrebno ili želite, pronaći ćete čim bacite pogled na Vaš telefon ili kompjuter, a ako ste ‘’old school’’ , krenućete u tradicionalno obilaženje radnji, izloga ili tržnih centara. Koji god kanal ili izvor prodaje da odaberete poruka je ista: SVUDA IMA SVEGA! Ovde se pitanje samo nameće: Kako onda da odaberete najbolji proizvod?
Kako biste uspešno odgovorili na ovo pitanje, morate prvo dobro da poznajete vaše potrošačke afinitete: Da li ste među onima koji kupuju, za pristupačniju cenu, više proizvoda slabijeg kvaliteta? Ili ste kupac koji je spreman da se upusti u istraživanje i potragu za proizvodima, koji iza sebe imaju stručnjaka, ispoštovan proces i priču? Ako ste u ovoj drugoj grupi, na pravom ste mestu!
Milica Pančić je rođena u Valjevu 13. marta 1985. godine. Završila je Školu primenjenih umetnosti u Šapcu, smer - juvelir umetničkih predmeta. Od tada se aktivno bavi izradom nakita od plemenitih metala. Konstantan rad i usavršavanje, doveli su je danas u poziciju da u svojoj maloj radionici, u Novom Sadu, dizajnira i ručno izrađuje unikatan nakit od srebra i poludragog kamenja.
2222 Metalsmith Project je nastao kao njena potreba da se prikaže kroz umetnost ručne izrade nakita i tržištu ponudi proizvod, koji je stvoren sa puno ljubavi i koji ima duboku poruku i začenje. Svaki komad na našoj stranici je pažljivo osmišljen i izrađen prema tradicionalnim tehikama. Milica teži ka tome da sačuva zanat onakvim kakvim je duboko utkan u istoriju, ali i da skrene pažnju sa masovne proizvodnje, koja uveliko izrabljuje radnu snagu i narušava ekosistem.
Zavirite u njen svet i sigurni smo da ćete pronaći za sebe i vaše najmilije, onaj komad nakita, koji će čuvati vaše uspomene na sigurnom.

Facebook: 2222metalsmithproject
Instagram: 2222metalsmithproject

You Might Also Like

0 коментара

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.