Island Forever






Ancient Agora Of Thassos








Grčka kao zemlja predstvalja vekovnu istoriju, osnovne temelje zapadne civilizacije, preko koje sve tajne lepote su pokazane mnogo davno.Njihovi izrazi u esteckim formama su beskrajni, čisti i trajni.
Grčka je svedok kao istoriju ostavila celom čovečanstu, da se divi, klanja i zauvek uči, kao nešto vam vremensko i sveto.
Oni su poznati po mnogo čemu, mislim da je i suludo nabrajati.Žive na današnjem njihovom prostoru jako davno, uvek sami sa sobom, niko im nije sličan ni jezikom, ni kulturom, koja je iskreni fonomen, gde je čovekov prikaz, mera svih stvari.Njihovi ideali lepote su i danas, ideali univerzalne harmonije.

Fotografije su delići malog primorskog mesta, glavnog pristaništa na Tasosu. Limenas, grad divnih arheoloških iskopina i večnih ostataka drevne im civilizacije.
Prvo kada smo stigli, mislila sam da u tom gradu nema ništa tako vredno, što može da budi ljudsku maštu, ali i moja očekivanja su postala narušena.Svakim danom sam uvidela, da je istorije i tradicije na pretek.Da, možete da se spustite u divan park, okružen famoznim stubovima koje i dalje krase grčki uskrasi, ili da se popnete u predivnu arenu, koja se čak vidi i iz mora gladske plaže.Dodiri i epohe se smenjuju u ovom gradiću, brzinom kako i Sunce može da greje.

Ph By Me and Sasa Drljan

You Might Also Like

9 коментара

  1. Perfect photos! Island forever! :)

    www.fashionizein.com

    ReplyDelete
  2. Great post ! Love the pics :)
    xo,

    http://cocojeans.blogspot.pt
    Insta @cocojeansblog

    ReplyDelete
  3. Hi dear! Thanks for the comment! Im already foloowing you via gfc and now Im following you on instagram and facebook as well! I would be happy to see you on mine too! Have a nice day!

    www.fashionizein.com

    ReplyDelete
  4. Ah kakve fotke, kao razglednice! Ostaci anfiteatra i ove lude stepenice su odista tako posebne! Volit tvoju cvetnu suknjicu, a frizura ti je izvanredna! Trebala bi vise tako da je teras, divlje i razigrano! Ljubim puno, slatkiš si :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj hvala ti draga, to je sigurno lepa od soli i morske vode.

      Bubim jako :)

      Delete
  5. Ja sam veliki grkofil, obožavam njihovu muziku i govorim taj jezik (studirala sam ga na fakultetu), tako da ovakvi postovi mogu samo da mi se dopadnu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joj nisam znala, odlicno, bas lepo.Ja ih sve vise i vise volim, svaki put se zaljubimo muzi i ja u Grcku.Ne bih menjala odmor tamo ni za sta na svetu.Hocemo celu da je vidimo, ali to je nemoguce :)

      Hvala ti na divnim komentarima :)

      Delete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.