Panagia














Kroz ovo malo divno mesto, koje je više u brdima nego na moru, prošli smo par puta.Jednom smo čak, sa namerom hteli da vreme koje je bilo vetovito provedemo tu, pa smo ga prošli, iako glavni put vodi kroz centar mesta, koje je i više nego čarobno.
Da ste na brdovitom balkanu, ovde se baš da osetiti, da je nekada sve bilo veliko Otomansko carstvu, u ovom mestu, kao da svaka kućica potiče baš iz tog velikog osvajačkog vremena.Da ste blizu mora, i to se da osetiti, mada vas divan pogled sa visine upućuje baš na Egejsko more.
Grci se mnogo trude i od starih kućica naprave divnu, kao malu ukrasnu kućicu iz bajke.To mi se mnogo dopada, jer može se osetiti da vreme stoji, ali da ipak žive u današnjem vremenu.Svi su tako nasmejani i vedri, turisti se poštuju na svakom mestu.
Na ovim fotografijama nema samog centra Panagie, sve su kućice sakrivene u brdovitim ulicama, ali mislim da kroz fotografije može da se doživi čar ove male lepote od mesta.

Ph By Sasa Drljan and me


You Might Also Like

5 коментара

  1. Fantazija! Ovo mestašce kao da je zaista zapečaćeno u vremenu! Tako je divno i nestvarno! Volim te malene Grčke kućice, baš su kao iz bajke! Suknjica astek je krasna,a tek espadrile, pravi slatkiši! Super si mi maca Taca :***

    ReplyDelete
  2. Prelepo mesto, cisto i mirno :) Suknjica mi se posebno dopada :)

    ReplyDelete
  3. Oo, i mališa je otišao na ekskurziju! Ja svog planiram sledeće godine malo u inostranstvo, taman kad prohoda i sl.
    Super izgledaš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh da, bez bebe nigde.Svaki put koji planiramo, vodimo i njega :)

      Hvala ti :)

      Delete
  4. Prvi put čujem za ovo mjesto, ali djeluje mi jako pitomo i simpatično :)
    Obožavam tribal uzorke ljeti na odjeći, noktima, svemu, i divna mi je tvoja suknjica!

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.