Rebel Heart


Madonna Rebel Heart  Deluxe Version with 5 Additional Tracks and Super Deluxe duble cd
Madonna Rebel Heart 2 LP set

Madonna Living For love cd single EU + UK Version





Cosmopolitane Serbia, Croatioa, Italy 2015
Cosmopolitan Italy
Cosmopolitan Greece and Ghost Town single cd EU
MOJO
Special Collectors Edition Rolling Stone Mag

Postoji neka harmonija koja povezuje ovaj album sa fanovima, ali i neka zbunujuća atmosfera koja je prisutna od samog početka, a i kraja.Nekako mi nema povezanost koji svaki Madonnin album poseduje, ovde od previše pesama može samo glava da zaboli, jer album nema veliki hit, kao neki stari albumi.
Album jeste lep, po malo sladunjav na Madonna način naravno, to su ipak njeni počeci.
Možete da ne volite ovaj album, ali nikako ne možete reči da je dosadan ili ne osećajan, on je svašta po malo čak i više od običnog nabrajanja, jer mogu da ga svrstam u ludi provod jedne klinke, ili skup osećajnih balada od kojih misli mogu da polete na razne melanholične načine.Do raspevanih kučkastih pesama, do imenovanja trenutnih najvećih zvezda koje baš nikako ne mogu da progutam, ako se uzme u obzir da je početkom devedesetih uzdizala ceo stari Holivd u Vogue-u i naravno zvučala puno ubedljivije i jasnije nego danas sa sličnim nabrajanjem u pesmi Illuminati.Volim tu pesmu, jer ima poseban zvuk, i ipak neki stav izlazi iz nje, koji kod Madonne nikada ne manjka.
Vidi se da je mnogo bila ispirativna na ovom albumu, jer je trčala od teme do teme.Opet se nekako vretila u umetničke vode, ali album nema hit ili joj hit nije potreban, ali nekada je bila hitmaker.
Šta je sada?
Meni ovaj album ne poseduje jedinstvo, jednog pop albuma, nego više neko pritrčavanje količini pevljivih pesama, ali ipak saglasno divnih melodija, sa dosta finih semplova.
Nije mi se dalo da ponaosob dajem recenziju na svaku pesmu, jer to ne bi dalo velikom značenju mome tekstu, a i desilo mi se to da ovaj post pisem drugi put, jer mi je predhodni nekako izgubio u pokušaju da malo blatim Madonnu.Ne, nikako mi to naša močna kraljica nije dozvolila i post je nestao, neverovatno se izbrisao.
Ne znam kako?
Kako god, volim ovaj album, jer volim nju, i šta god da uradi, izda, napiše, objavi, ja to sve gledam sa velikom pažnjom kao i veći deo moji poznanika, a i velikih prijatelja, sa kojima prijateljstvo negujem samo zahvaljujući velikoj Madonni.
Pa zar to nije sjajno, a i dovoljno?
Njeno delo je pop muzika, nosi samo autentične prizvuke, bez estetike ružnog u svakom smislu.Njena velika umetnost se ne može svrstati u nekoliko kratki formulacija.
Madonna nas uvek prigrli u svoje toplo naručje.Snažna i uvek močna kraljica našeg vremena, koja je uvek dokazala da može biti jača, nego što možda trenutno jeste.Madonna nema svoje trenutke slabosti, nikada.Upavo to i volim što je jaka do poslednjeg daha, bez prestanka kao i na početku.


You Might Also Like

2 коментара

  1. Savrseno napisan tekst, bas sa dusom! Svidjaju mi se slike na albumu. Divlje i neumoljive, pune snage. Srce je morbidan detalj, ali tako snazan da simbolizuje zenu spremnu na pobunu istog. Dobra mi je tamo gde je probadaju, posred njega. Puse draga moja :***

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.