Versace for H&M


          Kada se u novembru mesecu 2011. pojavila ova kolekcija, nista me nije impresioniralo, ali skoro pa nista.Bila je u igri ogrlica (sto je Leonardo zapazio i kupio za mene,hvala mu beskrajno) i suknja,  koja je na rubovima imala karakteristican influens grcko-rimske arhitekture.
          Ali sada zaista mogu reci,  da sam pronasla tu dozu 90`tih u kolekciji.
 Oseca se dodir italijanskog glamura, a i rokenrol instikta. Kolekcija ima veliki uticaj sta je Gianni Versace (1946-1997) radio, oblikujuci karakteristican stil.
Tako je i ova kolekcija pecat njegovog rada sa velikom dozom kica.
Kolekcija odise jarkim bojama, baroknim kombinacijama sare zivotinjskog krzna, egzoticnog perija, tesnim oblicima krojene garderobe, i za zena i za muskarce.
          Svi se secamo te inovacije, kada ste Versace farmerice mogli direktno iz konzerve da navucete na sebe."Lavlja glava" or Medusa head symbol,  90`tih je bila svuda oko nas. Jeste da su je bezvrednici mode upropastili, ali  ima taj anticki momenat, jer je ukrasena na tipicno grcki nacin.
 A tek Versace parfemi. Svi su imali barem jedan. Ja sam imala Yellow Jeans parfem i to je bio moj prvi pravi parfem ikada.
         Kada se Lady Gaga pojavila u spotu The Edge of Glory,  u Versace kostimu, tacno sam znala da sledi opet povratak  Medusa head symbol-a.
 Jeste da je meni So Trash taj kostim na njoj, ali kosulju sam odmah pozelela, cak i ogrlicu sa "Lavljom glavom". Ali super, pa sam dobila jos bolju zamenu. Koznu ogrlicu sa tri velika zlatna cveta isto Versace, ali for H&M.

The Sweetes gift,leather necklece.
Leonardova kosulja!

Silk Dress


 Leather Jacket 


      Slike su iz H&M radnje iz Rotterdam-a, Holland November 2011. sem prve dve fotografije, sto je privatno vlasnistvo~)




You Might Also Like

9 коментара

  1. mene osobno sveukupno nije odusevila ova kolekcija, ali ima par dobrih komada. zato jedva cekam proljeće i marni!

    ReplyDelete
  2. Divno privatno vlasnistvo, hehe!:) I ja zelim nesto iz te kolekcije...:)

    ReplyDelete
  3. hocu i ja...nadam se da ima jos u Venezii :)
    cok chic

    ReplyDelete
  4. Ah joooj, blago ti seee, narukvica je divna! A nadam se da ce i kod nas doci nesto iz kolekcije, jer sam gledala na netu i svetne cipele zeeeeeeeeelim:D
    Da i cipkanu bijelu haljinu:D
    Ali to necu docekati da vidim kod nas:D

    ReplyDelete
  5. Razumem te skroz...i ja imam ambivalentan odnos prema Versaceu - javno pricam kako su italijanski dziberi, a tajno rado ukucavam 'versace' u pretragu na Limundu :)

    ReplyDelete
  6. Darija: Razumem zasto te nije odusevila kolekcija.Nije ni mene, ali sam pronasla momenat trajnosti, kod nekih modela i jako sve to cenim.


    Marija Dujovic: Nadam se da ces naci nesto lepo~)) Drzim palceve!!


    AngeliqueDama: Drago mi je sto ti se svidja moja ogrlica!!~~))


    hiPop: Hahhah, super i ja gledam Limundo, ali jos nikad nista nisam nasla.Namerno sam rekla nikad, jer se nadam necim lepim.Versace su kao trenutna ekstaza ukusa, koja se uvek nekako vrati kada stane!
    A kolekcija za H&M nije slucajno dobila puno ime, The very best of Versace for H&M.

    ReplyDelete
  7. Ja sam ooooogrooomni fan H&M-a, ali OGROOOMNI znaci, pa ipak moram ti priznati da me ova kolekcija Versace-a nije nimalo zadivila. Ne svidja mi se skoro nista, Lanvin je proslih godina uradio puno bolji posao! Barem ja tako mislim! :) <3

    ReplyDelete
  8. "90. su mi najmanje omiljene sto se tice mode. tek po nesto bih izdvojio i pustio u svoj ormar a muska linija Versacea za H&M - po meni, jedno veliko nista!

    ReplyDelete

INSTAGRAM


Taktata blog by Tatjana Dmitrovic Drljan. All rights reserved.
. Powered by Blogger.